Hallo!

Wij zijn Buijs Biemond Advocaten

Twee zakenpartners met allebei specialistische kennis
Image

Over Buijs Biemond Advocaten

Het team van Buijs Biemond Advocaten bestaat uit twee zakenpartners genaamd Esther Buijs en Ies Biemond en het secretariaat met mevrouw Amy Kok. Door deze kantoorbezetting zijn de lijnen kort waardoor zowel de interne communicatie als de communicatie met de cliënten soepel en persoonlijk verloopt.

We stellen ons graag aan u voor!

We houden van persoonlijk contact en korte lijnen. 
mr. E.M. (Esther) Buijs van Bemmel
mr. E.M. (Esther) Buijs van BemmelSterk in algemene civiele rechtspraktijke.buijs@buijsbiemondadvocaten.nl
Esther is na haar studie Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam in december 1989 als advocaat beëdigd. Na jarenlang als advocaat op middelgrote kantoren de advocatenpraktijk te hebben uitgeoefend, heeft zij op 1 mei 2000 haar eigen kantoor Buijs Advocaten te Krimpen aan den IJssel opgericht. 

Mr. Buijs heeft jarenlange ervaring als advocaat zodat zij goed kan anticiperen op mogelijke tactische zetten van de wederpartij. Bovendien weet zij vaak na een half woord al wat u waarschijnlijk wilt wat niet wegneemt dat zij altijd een luisterend oor heeft. 

Mr. Buijs houdt zich binnen Buijs Advocaten bezig met de algemene civiele rechtspraktijk, waaronder personen- en familierecht, arbeidsrecht, huurrecht en ondernemingsrecht.
mr. ir. I.P. (Ies) Biemond
mr. ir. I.P. (Ies) BiemondSpecialist Technisch Juridische zakeni.biemond@buijsbiemondadvocaten.nl
Ies heeft naast de algemene civielrechtelijke praktijk een specialisme op het gebied van juridische zaken met een technische achtergrond. 

Naast de studie Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen studeerde hij eveneens werktuigbouwkunde. Bij uitstek in geschillen met een technische oorsprong werpt die dubbele achtergrond vruchten af omdat zonder externe experts de vertaalslag tussen techniek en recht kan worden gemaakt en de kansen van een zaak goed kunnen worden ingeschat.

Naast ervaring als advocaat heeft mr. Biemond ook ervaring als bedrijfsjurist opgedaan bij grote internationale ondernemingen met een veelheid aan juridische aspecten waar de meeste ondernemingen mee te maken krijgen of hebben: algemene voorwaarden, internationale contracten, (technische) schadezaken, zekerheidsrechten en arbeidsrecht. Ook voor vragen op deze gebieden kunt u dus bij hem terecht.

In het kort

De belangen van de cliënten staan hoog in het vaandel en deze zijn ook de leidraad bij het geven van duidelijke adviezen en staan voorop bij het voeren van gerechtelijke procedures. 
De beide advocaten houden hun juridische kennis en vaardigheden op peil door onder andere deel te nemen aan juridische verdiepingsopleidingen, het lezen van vakliteratuur en het volgen van de uitspraken van de diverse gerechtelijke instanties.
Op 1 mei 2000 is Buijs Advocaten opgericht en na jarenlang gehuisvest te zijn geweest in het Kortlandgebouw is het kantoor thans gevestigd aan de Zwanenkade 146 te Krimpen aan den IJssel, een centraal gelegen en goed bereikbare locatie met parkeermogelijkheden op eigen terrein. 

In 2013 is Buijs Advocaten overgegaan in de maatschap Buijs Biemond Advocaten. Begin 2015 is er een spreeklocatie in Schoonhoven bij gekomen aan het Kazerneplein 13, aan de rand van het centrum, naast het Zilvermuseum. Nu kunt u aan beide zijden van de Krimpenerwaard bij ons terecht.

Belangrijke registraties

Mr. Esther Buijs heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Algemene praktijk
  • Personen- en familierecht
Mr. Ies Biemond heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
  • Algemene praktijk
  • Personen- en familierecht
  • Arbeidsrecht
  • Huurecht

Op grond van deze registratie zijn zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Wij staan klaar voor u.

Neem vrijblijvend contact met ons op via locatie Krimpen a/d IJssel: +31 180-510677 
of via de locatie Schoonhoven: +31 182-231210